Zengårdens Kök

Some photos from the Swedish cook book The Zengarden kitchen. You can buy the book here.
Editor and initiator: Ian Genberg
Photographer: Danne Eriksson
Graphical design: Michel Hagman Eller

Swedish text from the cover:


I tjugo år har det lagats mat på Zengården, den gamla byskolan utanför Arboga som blev Zenbuddhistiska samfundets tempel. Ibland med hundra människor till bords, ibland med fem. Ibland enligt konstens alla regler, ibland prövande och på fri hand. Under årens lopp har pärmarna med recept blivit allt fler och allt brokigare. Klassiker samsas med innovationer och experimentella infall, råvaror kommer och går, recept byggs på och ändras efter hand som tidsanda och preferenser skiftar.

Framför allt präglas receptsamlingen av de människor från hela världen som levt och lagat mat på Zengården. Det är dessa människors arbete som ligger till grund för den här kokboken. Köket är en bra plats för att utöva zen. Och zen är en bra metod för att ägna sig åt matlagning. Närvaro, koncentration och öppenhet är omistliga råvaror i Zengårdens kök, i alla kök där god mat tillreds.